WORLD COLLAGE ATLAS

Voor het 2e jaar organiseert, KOLAJ magazine de #worldcollageday, dit jaar op 11 mei.

Coupee collage collective vond dit het perfecte moment om de diversiteit en schoonheid van de analoge collages wereldwijd op de kaart te zetten. Om dit te doen, zijn zij het project ‘wereld collage atlas’ gestart. De basis voor dit project is een antieke wereld atlas ‘Patria’, uitgegeven in 1939 door ‘De Dag’ in Antwerpen, België. Deze atlas, op A3 formaat, telt 366 bladzijden met gekleurde kaarten, zwart/wit afbeeldingen en informatie over het betreffende land.

Het doel

COUPEE deed een oproep aan collage artiesten over de hele wereld om 2 pagina’s te selecteren om vervolgens een eigen creatieve interpretatie van deze 2 pagina’s te maken. Je mocht de pagina’s in het geheel gebruiken of slechts een deel ervan, ze verknippen of als achtergrond gebruiken, minimalistisch werken of abstract etc. 183 collage kunstenaars over de gehele wereld hebben meegedaan.

Expositie

Het resultaat van alle collages/de nieuwe atlas zal op verschillende manieren te zien zijn:

  • Op 11 mei 2019 is er een expositie bij Verbeke Foundation, hét museum in België voor collage art.
  • Coupee zal een gelimiteerd aantal digitaal geprinte versies van de “World Collage Atlassen” verkopen.
  • Alle collages zullen gepresenteerd worden op de instagram pagina van COUPEE collage collective: @world_collage_day
  • alles zal gepubliceerd worden op de website: www.coupee.org

Mijn bijdrage

Voor dit project heb ik pagina 284 – 285 met daarop de kaart van Alaska bewerkt. Ik heb een collage gemaakt met daarop 3 grizzly beren, gemaakt van foto’s, teksten etc over Alaska.