De Culturele Estafette is in de gemeente Teylingen in het leven geroepen om de plaatselijke kunstenaars meer bekendheid te geven. De Culturele Estafette is het vervolg op de Teylinger Dichter. Sinds december 2015 geeft voorafgaand aan de raadsvergadering een lokale kunstenaar uitleg over zijn of haar werk. Alle vormen van kunst kunnen onder de aandacht gebracht worden, van schilderkunst tot theater, cabaret, zang etc. Gekozen is voor een estafettevorm, elke kunstenaar geeft zelf de beurt door aan een collega aan wie hij of zij de Culturele Estafettevlag overhandigt.

Op donderdag 06 juni kreeg ik de estafettevlag overhandigd van fotografe en schilder Sonja van Egmond. Hierna mocht ik iets vertellen over mijn carrièreswitch en het werk wat ik nu maak. Mijn collage ‘Ode aan Teylingen’ met daarin 33 logo’s van ondernemers en verenigingen uit onze mooie dorpen had ik ook meegenomen, want als iets fantastisch zou staan in ons gemeentehuis of bestuurscentrum….

In de Teylinger van 09 juni staat er ook nog een leuk stukje over geschreven, klik HIER om dit te lezen.

Op de website van de gemeente Teylingen is het nog terug te kijken, klik HIER (het fragment start op 04:20 min)

Op donderdag 26 september zal ik de estafettevlag weer overdragen aan een andere kunstenaar uit Teylingen.

Meer persberichten lezen: