“Het is nooit te laat om te worden wat je had kunnen zijn” – George Eliot (1819-1880)

Mijn naam is Lisette Hogewoning. Tekenen en schilderen zijn altijd in mijn leven aanwezig geweest. Toen ik klein was, kleurde ik liever, dan dat ik met poppen speelde. Op de middelbare school ontdekte ik mijn liefde voor tekenen en koos ik het vak in mijn eindexamenpakket. Daarna verdween de creativiteit enigszins naar de achtergrond en ging ik aan de slag bij o.a de ANWB en alarmcentrale EuroCross.

Steeds vaker rees bij mij de vraag: ‘Hoe zou het zijn om elke dag bezig te zijn met datgene wat me het meest blij maakt?’. Na 24 jaar met veel plezier voor een baas gewerkt te hebben, hakte ik de knoop door en besloot ik om mijn huidige baan, die veelal bestond uit analyse, procesbegeleiding en Lean Six Sigma training los te laten en mijn creatieve hart te gaan volgen. Momenteel volg ik de basisopleiding (4e jaar) tekenen & schilderen op de Wackers Academie in Amsterdam.

In juli 2017 heb ik de Baalbergen aanmoedigingsprijs & de ‘Zilveren Penseel’ gewonnen én in de zomer 2019 ben ik geselecteerd door het Rijksmuseum om mee te doen met de ‘Lang leve Rembrandt’ expositie.

Ik heb nog geen dag spijt gehad van mijn keuze, wan zoals een bekende uitspraak zegt: “the earth without ART is just eh…”

Ik ben lid van:

KuCo – Kunstenaarscollectief Duin- en bollenstreek
Galerie Beeld2choon – (reizende galerie Duin- en bollenstreek)
Galerie Café Leidse Lente – Leiden
ONDB
– Ondernemersnetwerk Duin- en Bollenstreek
Into Business – Ondernemersplatform
NABK – nationale associatie voor beeldend kunstenaars

Ik ben regiomanager en deelnemer van: Pakje Kunst Leiden

Ik ben partner van: Actilo – Online platform voor workshops en cursussen in de bollenstreek

Wilt u mijn werk van dichtbij bekijken, klik op de button hiernaast voor de meest recente expositie.

Exposities

“Eigenlijk vind ik alles leuk om te doen; schilderen, tekenen of het maken van een collage. De afwisseling van technieken houdt het voor mij spannend. Om die reden heet mijn bedrijf ‘Mix up Art’.”

WAT KLANTEN ZEGGEN

Mart - In opdracht Collage (40 x 50)

Lisette heeft voor ons een prachtige collage gemaakt van onze zoon Mart, een bijzonder lief kind. De collage klopt, in alle stukjes, teksten en foto’s zie ik Mart. Het geheel is fantastisch. Ik krijg er altijd een glimlacht van op mijn gezicht, als ik er naar kijk. Heel waardevol!

Het was liefde op het 1e gezicht, na het zien van dit doek. Het lijkt net alsof de olifanten elk moment van het doek kunnen wandelen. Ook de kleurensamenstelling is mooi, weer eens wat anders dan grijs.

Nicolette - In opdracht Collage (40 x 50)

Een geweldige collage gekregen! Iedere keer kijk je ernaar en zie je weer nieuwe persoonlijke teksten en foto’s. Ik ga dit zeker ook zelf een keer cadeau geven, want iets persoonlijker dan dit is er niet snel.

Pinguïns - Verkocht Acryl op doek (60 x 60)

Onze zoon is fan van pinguïns. We hebben Lisette opdracht gegeven om voor zijn nieuwe kamer iets met dit thema te maken. Het is een prachtige eyecatcher geworden, er zit zelfs glow in the dark verf in. Als het donker is, lichten de contouren van de dieren op. Nogmaals dank!

Irene - In opdracht - Collage (50 x 50)

Persoonlijk, bijzonder, uniek, treffend.
Een prachtig geschenk, deze collage. Iedere keer dat je kijkt, ontdek je weer iets nieuws.