Hangt jouw kunstwerk deze zomer in het Rijksmuseum?

Met deze zin werd mijn aandacht begin januari getrokken. De directeur van het Rijksmuseum kondigde een wedstrijd aan waarbij je kans maakt om je werk te exposeren in het mooiste museum van Nederland. Wie wil dit nu niet? Van jong tot oud, van professioneel tot amateur, iedereen kon meedoen aan de wedstrijd met de titel ‘Lang leve Rembrandt’. Tot 31 maart had men de kans om een werk in te sturen en dat hebben ruim 8.390 mensen gedaan! Ik ben daar 1 van.

Mijn inzending
Mijn inzending is een collage, gebaseerd op de pentekening van de jonge Rembrandt. In de collage vind je heel veel van zijn schilderijen en tekeningen terug, maar ook zijn handtekening, 17e eeuwse huizen en allerlei informatie over Rembrandt.
Mijn werk werd geselecteerd voor de finaleronde en ik werd tezamen met 600 overgebleven kunstenaars uitgenodigd om mijn werk half juni naar het Rijksmuseum te brengen voor een tweede juryronde. In deze ronde heeft de jury werken gekozen, die van 15 juli – de verjaardag van Rembrandt – tot 15 september te zien zijn in de Philipsvleugel van het Rijksmuseum. Ik ben enorm trots dat ik hier bij mag horen en ga er even volop van genieten!

 

Wie zijn de juryleden?

  • Stephanie Afrifa, presentator en curator
  • Annemies Broekgaarden, hoofd publiek & educatie Rijksmuseum
  • Irma de Bruijne, hoofd ateliers Rijksmuseum
  • Lita Cabellut, kunstenares
  • Hans Rooseboom, conservator fotografie Rijksmuseum
  • Pieter Roelofs, hoofd schilder- en beeldhouwkunst Rijksmuseum
  • Mats Suurenbroek, scholier en fervent tekenaar

Wil je nog meer zien van mijn collages