Donderdag 03 september was er voor de Gilde-leden van Museum de Zwarte Tulp een speciaal event georganiseerd. Gilde-leden zijn ondernemers en particulieren, die het erfgoed en de cultuur van de Bloembollenstreek een warm hart toedragen, die het financieel mogelijk maken het museum in stand te houden en zelfs te laten groeien.

Deze Gilde-leden kregen een exclusieve wandeling langs ‘Bolstreet’ aangeboden. Voor deze gelegenheid waren 12 Reuzenbollen op een route van het Museum naar de Galerie aan de Kanaalstraat 33 in Lisse geplaatst. Zo konden zij als Gilde-lid al vast voorproeven, wat er komende jaren in héél de Bollenstreek te zien zal zijn.

Negen kunstschilders vertelden daar het verhaal achter hun bol. Ik was daar één van. De reacties op mijn bol ‘Smile’ waren heel positief en dat is voor een kunstenaar toch altijd het beste compliment dat je kunt krijgen. Nu is het afwachten totdat de bol ook daadwerkelijk op een vaste plek in de Bollenstreek geplaatst wordt. Wil je meer informatie over dit project, kijk dan eens op: www.gildemeestersbollenstreek.nl