Hoe komt een collage tot stand

CategoriesCollages
Hoe komt een collage tot stand

Deze vraag wordt me veel gesteld, dus ik zal een tipje van de sluier oplichten. Allereerst zorg ik ervoor dat ik voldoende weet van de hoofdpersoon of het object. Dit kan door middel van een vragenlijst of een gesprek met de opdrachtgever. Daarna ga ik op zoek in tijdschriften naar scheursels met teksten, objecten, de juiste kleur of een mooi patroon. Op het doek maak ik eerst een tekening, die ik daarna met een paar tonen inschilder om te weten waar ik later licht en donker moet plakken. Als ik voldoende materiaal heb verzameld, begint het plakken en gaat de persoon na een uur of 20 langzaam vorm krijgen. Ik begin met de grotere stukken en op het einde ga ik ‘op maat’ scheuren om bepaalde details uit te lichten. Als de collage af is, gaat er een laag vernis overheen, om de verschillende soorten papier tot één geheel te maken en de collage te beschermen tegen vuil en UV licht.

Wilt u ook een collage op maat? Neem gerust contact met me op via de contactpagina.

Wilt u meer weten over de prijzen? Klik hier

Irene stappen