Vrijdagavond 4 augustus vond de opening plaats van de 40-ste zomerexpositie van het comité Rijnsburg Oranje Expositie in de Burgt in Rijnsburg, waar 25 deelnemers uit Rijnsburg en Valkenburg hun creatieve werken lieten zien en 1 daarvan naar huis gaat met de Zilveren Penseel.

De prijsuitreiking werd gedaan door de voorzitter van de Oranje Vereniging Rijnsburg, Robert Jan Heemskerk. Hij benadrukte de kwaliteit van het werk dat jaarlijks hoger wordt. Veel mensen beleven plezier aan hun hobby, nemen les en vinden het leuk om aan deze expositie mee te doen.
De Zilveren Penseel 2017 ging naar Lisette Hogewoning voor haar collages van papier.

In het juryrapport stond het volgende commentaar: “Deze kunstenaar heeft duidelijk lef. Zij vertelt een verhaal. Je voelt de mediawereld hierin trillen. Het is echt van deze tijd. Elke keer zie je iets anders, terwijl het een beeld is. Het is met recht hedendaagse kunst. Hoe langer je ernaar kijkt, hoe mooier het wordt. Het is verrassend en gedurfd en toch lijkt het zo eenvoudig en dichtbij. De jury is er trots op de 1e prijs en het Zilveren Penseel te mogen toekennen aan Lisette Hogewoning”

De 2e t/m de 4e prijs waren voor: Christa van der Ven, L. van der Maarl-van der Meij en Sophie Bergers.

Wilt u de zomerexpositie zelf wil bekijken, dit kan tot 25 augustus 2017 in gemeenschapshuis de Burgt, burg Koopmansplein 1 in Rijnsburg.