Baalbergen aanmoedigingsprijs

Sinds 1971 organiseert Meubelwinkel Baalbergen in Katwijk exposities in haar pand. Inmiddels hebben al meer dan 250 kunstenaars daar hun werk kunnen tentoonstellen. Vaak ging het om ervaren (semi-)professionele kunstenaars, die hun strepen al hebben verdiend. Omdat Baalbergen het ook belangrijk vind om getalenteerde, startende kunstenaars een podium te bieden, hebben zij de ‘Baalbergen aanmoedigingsprijs’ in het leven geroepen.

Ik werd hierop geattendeerd, trok de stoute schoenen aan en stuurde 5 foto’s van mijn werken in. Na een spannende periode van wachten, kreeg ik op 24 juni het bericht dat ik tot de 4 genomineerden behoorde en dat ik samen met Irene Kurpershoek (Schilderijen), VELDHORST (paper art) en Marijke Schipper (Quilts) mocht exposeren in de speciale expositieruimte van Baalbergen. Op 15 juli is de expositie geopend en de winnaar bekend gemaakt. Omdat de werken van de andere 3 exposanten een behoorlijke indruk op mij maakten, had ik mezelf niet tot een serieuze kanshebber gerekend. Je kunt je voorstellen hoe groot de verrassing was, toen mijn naam als winnaar genoemd werd.

Trots, blij en vereerd ben ik, dat ik met mijn passie deze prijs mocht winnen. Toen ik 1,5 jaar geleden stopte met de leukste baan van de wereld om mijn droom achterna te gaan, had ik niet durven hopen, dat ik al zo snel erkenning zou krijgen voor mijn werk en zeker niet, dat ik nu al een eigen (deel)expositie zou hebben.

De expositie is tot en met 30 september (2017) te bezichtigen van di t/m zat 10:00-17:00 uur bij Baalbergen, Ambachtsweg 13 in Katwijk.