Workshop Collage maken

Een bijzondere ervaring ís en blijft het om vanuit een stapel oude tijdschriften een waar kunstwerk in de vorm van een collage te maken. Al je creativiteit kun je in zo’n collage kwijt en met een verbluffend resultaat. Samen met kunstenares Lisette Hogewoning gaan volwassenen hier op dinsdag 14 augustus 2018 van 10.00 tot 12.30 uur mee aan de slag tijdens de workshop ‘Collage maken’ in de bibliotheek aan de schelpendam 1 in Katwijk. Merk zelf hoe leuk het is om zo’n persoonlijke collage te maken.

Collages

Een collage is een kunstvorm, die gebruik maakt van beelden en woorden van anderen voor het creëren van een nieuwe compositie. Het startpunt is vaak een stapel tijdschriften, je begint te bladeren, te scheuren en te schuiven tot je bij het beeld komt dat je wilt hebben. In een collage zie je soms nog kreukels en de witte scheurranden, die horen erbij.

Tijdens de workshop beplak je in 2,5 uur een canvas doek (20 x 20 óf 18 x 24 cm). De materialen zoals tijdschriften en lijm worden door Lisette verzorgd maar het staat iedereen vrij om zelf knipsels, foto’s en andere zaken mee te nemen die je in je collage wilt verwerken.

Lisette Hogewoning ontving voor haar werk de ‘Baalbergen aanmoedigingsprijs 2017’ & ‘de Zilveren Penseel 2017′. Een paar voorbeelden van het werk van Lisette zijn in de zomermaanden in de hoofdbibliotheek te bekijken.

Meer weten over recente workshops, klik op de button