Pakje Kunst Leiden

CategoriesAlgemeen
Pakje Kunst Leiden

 

Pakje Kunst Leiden

Vanaf 7 april hangt er een Pakje Kunst automaat in Galerie Café de Leidse Lente.

Nu roken steeds meer aan populariteit verliest, raakt menig sigarettenautomaat werkeloos. Pakje Kunst doorbreekt het traditionele veld van de kunsten, door deze aan te bieden in het formaat van een pakje sigaretten uit de oude mechanische sigarettenautomaten, om locale kunstenaars meer bekendheid te geven. In een doosje kun je iedere kunstvorm tegenkomen.

Met 4 euro is een Pakje kunst goedkoper dan een pakje sigaretten, en nog eens gezonder ook. Aan de buitenkant is niet te zien wat erin zit, dus de koper wacht telkens een verrassing.

Ik ben 1 van de ruim 30 kunstenaars, die werk maken voor de automaat in Leiden. Hieronder een verzameling van mini collages, die je zou kunnen trekken.

Van de mensen, die tot nu toe al een pakje hebben getrokken horen we dat ze het een geweldige ervaring vinden. De spanning bij het kiezen van 1 van de 8 lades, de lade open trekken en vervolgens het pakje openen om te zien of het kunstwerkje aansluit bij je smaak. Het geeft een nostalgisch gevoel, zoals we vroeger naar de kauwgomballen automaat liepen.

Je trekt een Pakje Kunst uit nieuws-gierigheid, als cadeau voor een vriend(in), als extraatje bij een bos bloemen of fles wijn, als iets bijzonders, als verzamelobject, etc.

Pas echter op! Kunst kan verrassen, verwarren, ontroeren, irriteren, etc.