In de galerie de Zwarte Tulp (kanaalstraat 33) in Lisse beschilder en beplak ik een menshoge reuzenbol. Dit is een project van Gildemeesters bollenstreek in samenwerking met museum De Zwarte Tulp

Deze reuzenbol is 185cm hoog en heeft een omtrek van 500cm. Ze worden beschilderd door kunstenaars uit de bollenstreek. De bedoeling van het reuzenbollenproject is, dat deze bollen door de gehele bollenstreek geplaatst worden, waardoor er een zgn. bollenroute ontstaat. De bollen zijn een marketingtool voor de streek en moeten ervoor zorgen, dat de bollenstreek ook buiten de lente mooi en fleurig blijft. De bollen kunnen geadopteerd worden door bedrijven, gemeenten en verenigingen die de streek een warm hart toedragen. Toeristen kunnen de route volgen en via een in ontwikkeling zijnde app alle informatie over zowel de kunstenaar als de omgeving vinden.

Het is een enorme uitdaging om op dit ronde object een vullende voorstelling te plaatsen, maar ook om na te denken over dingen als; hoe zorg ik ervoor dat het niet verkleurt als het zo lang buiten staat, hoe bescherm je het tegen weer en wind etc.

Wil je het eindresultaat zien, kijk dan op link naar de website van de Gildemeesters Bollenstreek

Reuzenbol Gildemeesters bollenstreek