Lisse – Zaterdagochtend 06 april is de Reuzenbol ‘Dorpshart’ onthuld in de Kanaalstraat.

Vanochtend is de Reuzenbol ‘Dorpshart’,die ik in opdracht van het Dorpshart Lisse heb geschilderd onthuld. De bol bevat 2 elementen: (lokaal) winkelen en het dorp Lisse. Op de bol loop je als het ware langs een museummuur met daarop verschillende schilderijen van landschappen of gebouwen in en om Lisse. Uiteraard mochten de bollenvelden niet ontbreken. Daarnaast zie je allerlei dingen, die verwijzen naar het winkelgebied, waarin de bol staat. Mocht je de weg kwijt zijn, dan kun je aan de wegwijzers zien waar de verschillende delen in het dorpshart (de Kanaalstraat, het Blokhuis, ’t Vierkant of de Heereweg) te vinden zijn.

Sander Bakker (Bestuurslid Ondernemersvereniging Dorpshart Lisse): “De reden dat we als Dorpshart Lisse een bol adopteren is natuurlijk vanwege het feit dat we dit mooie, ‘Bollenstreekse’ project ondersteunen. Als Dorpshart Lisse kunnen we niet ontbreken in dit grote project en we hopen hiermee nog meer mensen naar het dorp te trekken, mede door onderdeel te worden van de Reuzenbollen fietstocht. Door het leuke speelse ontwerp van Lisette Hogewoning heeft de bol ook nog eens een functie als bewegwijzering en is het wat ons betreft de mooiste van Nederland! Wij zijn reuzeblij met deze kleurrijke aanvulling van ons mooie centrum.”

Sander Bakker (Bestuurslid Ondernemersvereniging Dorpshart Lisse): “De reden dat we als Dorpshart Lisse een bol adopteren is natuurlijk vanwege het feit dat we dit mooie, ‘Bollenstreekse’ project ondersteunen. Als Dorpshart Lisse kunnen we niet ontbreken in dit grote project en we hopen hiermee nog meer mensen naar het dorp te trekken, mede door onderdeel te worden van de Reuzenbollen fietstocht. Door het leuke speelse ontwerp van Lisette Hogewoning heeft de bol ook nog eens een functie als bewegwijzering en is het wat ons betreft de mooiste van Nederland! Wij zijn reuzeblij met deze kleurrijke aanvulling van ons mooie centrum.”

Dit is de 6e Reuzenbol, die ik heb geschilderd en de 5e die buiten geplaatst is. De eerste Reuzenbol ‘Smile’ is geplaatst bij de Intratuin in Lisse. De Reuzenbol ‘Op pad’ staat bij het gemeentehuis in Sassenheim. De Reuzenbol ‘Bloembollenkeuringsdienst’ staat bij de BKD in Lisse en de bol ‘Dirk gaat uit zijn bol’ staat bij appartementcomplex Teylingervaart in Sassenheim.
Het blijft een hele leuke ervaring om mee te werken aan dit project ‘Giant Tulip Bulbs’