Kunst Doet Leven is een terugkerend evenement waar meer dan 80 beroeps- en amateurkunstenaars exposeren in het DUNAatelier / Kunstvereeniging Katwijk. De kunstwerken worden per opbod via internet geveild en de opbrengst gaat dit jaar naar Alzheimer Nederland.

Jack Vlieland, voorzitter van de Stichting Kunstvereeniging Katwijk, is getroffen door het groot aantal (amateur)kunstenaars, dat ook deze keer hun kunstwerk belangeloos afstaat voor het goede doel. ‘Iedereen kent wel iemand in de omgeving die aan alzheimer lijdt’, zegt Jack. ‘Daarom was het niet moeilijk om kunstenaars te motiveren om mee te doen. We zijn tevreden met het aanbod aan kunstwerken. Maar nog belangrijker wordt het aantal bezoekers tijdens de expositie in het DUNAatelier. Die kunnen via de speciale website www.kunstdoetleven.nl hun bod doen op één van de kunstwerken. We hopen op een levendige en spannende veiling, die zoveel mogelijk geld opbrengt voor Alzheimer Nederland’, aldus Jack. Het verloop van de biedingen is online te volgen. De veiling start op zondag 1 maart en sluit op 22 maart om 17.00 uur.

Mijn kunstwerk

Voor deze veiling heb ik de collage ‘Pootje Baden’ ingeleverd. Deze collage is een afbeelding van het standbeeld ‘Pootje Baden’, dat op de boulevard van Katwijk staat. De collage is gemaakt van afbeeldingen en teksten, die relateren aan Katwijk.

Pootje baden - Collage (40 x 50)

Meer informatie over Exposities

Raymond Huisman

Raymond is een kunstenaar uit Amsterdam die veel schilderijen heeft gemaakt over dementie. Hij exposeert met enkele schilderijen, naast de gedoneerde werken. Hij schilderde ook zijn demente vader die in een verzorgingshuis verbleef. Op zaterdag 29 februari om 16.00 uur opent Raymond Huisman op persoonlijke wijze de expositie.

Waar moet u zijn

Vanaf zondag 1 maart tot en met zondag 22 maart is iedereen welkom in het DUNAatelier, Boulevard Zeezijde 31 (t.o. de Vuurbaak) in Katwijk aan Zee. Daar worden de kunstwerken geëxposeerd. Wie nieuwsgierig is, kan vanaf 29 februari alvast een kijkje nemen op de website, waar foto’s van de kunstwerken te zien zijn. De openingstijden zijn vrijdag, zaterdag en zondag van 14.00 tot 17.00 uur.

Documentaire WEI in het DUNAatelier

WEI is een documentaire van Ruud Lenssen, waarin hij het dementie- en mantelzorgtraject van zijn ouders heeft vastgelegd. Op 31 januari 2020 won WEI de Kristallen Film Award. Meer dan 10.000 bezoekers hebben inmiddels de documentaire WEI in de bioscoop gezien.

Ruud Lenssen heeft toestemming gegeven om in het DUNAatelier de documentaire te vertonen. Iedereen die betrokken is bij Alzheimer is welkom. De toegang is gratis, maar een kleine bijdrage voor Alzheimer Nederland wordt natuurlijk op prijs gesteld. De filmdagen zijn woensdag 4 maart om 15.00 uur; dinsdag 10 maart om 20.00 uur en woensdag 18 maart om 20.00 uur. Bij grote belangstelling wordt de film ook op andere dagen gedraaid.