LEVEN! Magazine – Blad van ontdekkingen

Jaargang 13, Nummer 50, Lente 2018

Een mooi verhaal in het LEVEN! magazine, welke verspreid wordt in de regio Leiden en Kust- & bollenstreek. Geschreven door Sander Pardon.

Kunstenaar Lisette Hogewoning uit Sassenheim begon twee jaar geleden met het maken van collages. Een soort van ‘recycle kunst’, want ze maakt gebruik van oude tijdschriften. Doorbladeren, kapot scheuren en opplakken, heerlijk!. De composities, die zij er vervolgens van maakt vallen nogal in de smaak. Ze blijkt zelfs een groot talent. Ze viel al meerdere malen in de prijzen, krijgt de ene opdracht na de andere en ook de galeries tonen interesse. Hoe komt dat zo? Lisette: “Het is een KUNSTVORM met een dubbele laag. Je kijkt van veraf naar een vorm, maar kom je dichterbij dan zie je een verhaal. Letters, foto’s, details. Elke keer zie je iets nieuws, terwijl het één beeld is.”

Haar grote voorbeeld is de Amerikaanse kunstenaar Derek Gores: “De verfijning, de kracht van zijn afbeeldingen zijn met niks te vergelijken. Hij is de beste collage portret kunstenaar ter wereld. Een leeftijdgenoot bovendien van mij en een een geweldig inspirerend kunstenaar.”

Wil je het hele magazine inkijken, klik op: LEVEN! Magazine

Meer persberichten lezen: