Dinsdag 29 augustus is de Reuzenbol ‘Dirk gaat uit zijn bol’ onthuld aan de Teylingerlaan in Sassenheim. Op dit moment staan er 66 Reuzenbollen tussen Haarlem en Leiden, waarvan 62 langs de fietsroute.

“Dirk gaat uit zijn bol en adopteert een Reuzenbol. Wil je jouw ontwerp op een Reuzenbol van Dirk van den Broek? Doe dan mee!” Zo begon de actie van supermarktketen Dirk van den Broek in de zomer van 2020. Uit de vele inzendingen is het ontwerp van Mariet Molenaar uit Zaandam uitgekozen en door kunstenares Lisette Hogewoning vrij vertaald naar een ontwerp voor de Reuzenbol.

De Reuzenbol, geadopteerd door Dirk van den Broek, heeft een mooie plek gevonden voor appartementencomplex Teylingervaart in Sassenheim. Dit is vlak bij de nieuwe locatie van de Dirk-supermarkt, die naar verwachting in 2025 klaar zal zijn. De Reuzenbol is onthuld door prijswinnares Mariet Molenaar samen met Melissa van Bodegraven en Sabina van Ruiten van Dirk van den Broek Supermarkten, de kunstenares Lisette Hogewoning en Mary Andringa van VvE Teijlingervaart.

Melissa van Bodegraven, marketingmanager bij Dirk, licht toe: “Dirk is een oer-Hollands bedrijf en in de bollenstreek zijn we goed vertegenwoordigd met meerdere vestigingen. Het Dirk-rood is een bekende kleur voor iedereen die in deze omgeving woont. En in ons 75-jarig jubileumjaar is er zelfs een rode tulp tot Dirk-tulp gedoopt. Een Reuzenbol van Dirk mag daarom niet ontbreken. We zijn heel trots dat de Dirk Reuzenbol op deze mooie plek langs de fietsroute staat.”

v.l.n.r.: Mariet Molenaar, Jan v Vliet, Lisette Hogewoning, Mary Andringa, Melissa van Bodegraven, Wil Brouwer, Sabina van Ruiten.