Expositie in Galerie de Pomp, Warmond

CategoriesAlgemeen
Expositie in Galerie de Pomp, Warmond

Ieder jaar weer is er in Galerie de Pomp een bijzondere tentoonstelling met als thema: papier.

De vele creatieve uitingen laten ook dit jaar weer zien hoeveel mogelijkheden het de kunstenaar biedt. Het is dan ook een uitdaging om deze tentoonstelling te bezoeken. Dit is mogelijk vanaf 26 april t/m 30 mei 2018, met aansluitend op 21 mei – 2e pinksterdag de papiermarkt op en rondom het Pleintje bij de Pomp.

Deelnemende kunstenaars zijn:
Letty Vreeken – collages papier
Letty is een veelzijdig kunstenaar. Na het voltooien van haar studie aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunst in Den Haag maakte ze eerst olieverfschilderijen. De laatste tijd maakt ze ook beelden en collages.

Judith Zwaan – beelden papier-maché
Judith maakt beelden van papier-maché beschilderd met acrylverf. De inspiratie voor haar beelden komt vaak uit de natuur, gecombineerd met invloeden uit verschillende culturen en beeldende kunst, en menselijke emoties.

Marijke Arp – objecten papier
Bijna al werken van Marijke, groot of klein, zijn opgebouwd uit elementen in geometrische figuren. Voor deze tentoonstelling vormt papier het hoofdmateriaal. Papier blijft als papier herkenbaar, beschilderd, gepunnikt, gesponnen of gelamineerd. Bovendien kunnen losse draden voor die kleine verrassingen zorgen, die niet te beredeneren zijn. Objecten en sieraden van papier zullen in deze tentoonstelling te zien zijn.

Lisette Hogewoning – collages papier
Een collage is een kunstvorm, die gebruikt maakt van beelden en woorden van anderen voor het creëren van een nieuwe compositie. Lisette maakt persoonlijke collages, die opgebouwd zijn uit teksten, foto’s en allerlei andere zaken, die te maken hebben met het onderwerp. Op deze manier krijg je een dubbele laag: van veraf zie je een portret en van dichtbij zie je een heel verhaal. De werken zijn verrassend en met lef gemaakt.

Mariska Schomper – beelden papier-maché
Naast haar lessen beelden vorming maakt Mariska schilderijen, tekeningen, papier-maché beelden en keramiek. De papier-maché objecten die in de galerie staan zijn gebaseerd op fantasiedieren. Mariska experimenteert met vormen en ‘schildert’ haar objecten met papier.
Conny Lahnstein – papier-art
In een verfijnde gelaagdheid geeft Conny de essentie weer van wat zij aan natuurlijke vormen waarneemt.

Silvia ten Kley – fijn naaldwerk op papier
Silvia noemt haar werk “enig” fijn naaldwerk. Het is een combinatie van grafiek, etsen of linosneden en allerlei soorten naaldwerk. Ze werkt altijd op handgeschept papier.

Marisca van Velzen – papier gemengde techniek
De werken van Marisca van Velzen zijn het resultaat van een proces in laagopbouw met papier, acrylverf en kleurpotlood. Langzaam krijgt het geheel vorm, zonder dat dit vooraf bepaald is. Vanuit een eerst abstracte onderlaag wordt gezocht naar vorm, inhoud en betekenis.

Anneke Janszen – veelzijdig in papier
Anneke is beeldend kunstenaar en maakt kleine ingelijste sculpturen van papier, aquarellen op papier, sieraden van papier, monumentale schilderijen van bloemen en planten en portretten.

Annet van ’t Wout – papieren sculpturen
Anne woont en werkt in Dieren, waar zij zich naast tekenen en schilderen bezighoudt met het vervaardigen van kleine sculpturen die opgebouwd worden uit ijzerdraad en papier.

Anneke van de Velde en Ben Raaphorst – monochrome reliëfs papier
Anneke en Ben werken samen onder de naam Veldhorst. Het duo maakt geometrische reliëfs van papier. Zij (her)gebruiken hiervoor medisch verpakkingsmateriaal. Door alleen de kleur wit te gebruiken gaat de aandacht naar ritme, lichtval en schaduwwerking. Het standpunt van de beschouwer bepaalt het beeld.

Dorpsstraat 38
2361 BE Warmond
071-3011109

Openingstijden:
Woensdag t/m vrijdag   15.00 – 17.00 uur
Zaterdag     11.00 – 17.00 uur
Zondag     13.00 – 17.00 uur