In de aflevering van Bed & Breakfast van Omroep Max op 6 maart 2023, vond de tweede overnachting in het programma plaats bij mijn buren Peter en Maureen van B&B ‘de Hoffstal’. Uiteraard werd er een toepasselijke activiteit georganiseerd in de Bollenstreek en die mocht ik verzorgen.

Ik mocht een workshop verzorgen voor de drie B&B houders en dit werd een workshop mini-bol beschilderen in Galerie de Zwarte Tulp in Lisse. Deze galerie is van de Gildemeesters Bollenstreek. Hier worden de Reuzenbollen geschilderd voor het ‘Giant Tulip Bulbs’ project, waar ik ook aan mee doe.

De koppels zijn voorafgaand aan de workshop langs wat Reuzenbollen gereden om een indruk te krijgen van het project en daarna mochten ze zelf aan de slag om een mini-bol te beschilderen voor hun eigen B&B. Tanja en Jan kozen een echt oud hollands ontwerp, met Delfts blauwe figuren op hun bol. Peter en Maureen wilden graag hun eigen B&B op de bol schilderen en Elco en Arjan, maakten een bol, geïnspireerd door een Reuzenbol uit de galerie. Omdat 1,5 uur te kort is om de bol daadwerkelijk af te krijgen, heb ik ze ’s avonds afgemaakt en aan Peter en Maureen meegegeven, zodat die ze bij het laatste ontbijt konden overhandigen aan de andere koppels.

Het was een mooie ervaring om mee te maken.

LET OP: De mini-bollen worden normaal gesproken alleen door professionele kunstenaars beschilderd en als kunstobject verkocht in de galerie ten behoeve voor Museum de Zwarte Tulp in Lisse, maar voor deze TV opnames is er een uitzondering gemaakt. Er is dus geen workshop ‘mini-bollen’ te boeken.