In 2021 bestond de Vereniging het Oude Raadhuis van Warmond 40 jaar. Vanwege corona hebben ze daar geen aandacht aan kunnen besteden. Dat halen ze nu in met een bijzondere expositie. Daarin speelt het getal 42 een belangrijke rol. Kunstenaars uit Teylingen en omstreken hebben 42 portretten gemaakt van 42 inwoners uit Teylingen, die net zoals de galerie dit jaar 42 jaar zijn of worden.

Ik ben één van de 42 kunstenaars, die mee mocht doen. De gebruikte techniek is afhankelijk van de voorkeur van de kunstenaar: tekening met potlood of houtskool, schilderij in acryl of olieverf, etc. In Oktober heb ik in de galerie kennis gemaakt met Marije, die ik voor deze expositie mocht portretteren. Na een middag ter plekke schilderen, heb ik het portret thuis afgemaakt aan de hand van een foto, die ik daar na afloop van de schildersessie heb gemaakt. De techniek is olieverf op paneel.

Vandaag was de officiële opening door de wethouder van Teylingen en zag mijn model het schilderij voor het eerst. Het resultaat is vanaf 18 januari tot en met 19 februari te zien in de Galerie Het Oude Raadhuis van Warmond.

Marije - Olieverf op paneel (36 x 45)

Bekijk hier het filmpje van ‘de Teyding’ over de expositie.